Jouw personal coach met de kennis en ervaring van een psychiater

Ben jij een vrouw met ambities? En gaat jouw vraag verder dan loopbaancoaching, talentontwikkeling en leiderschapstraining?
Dan biedt een coachingstraject met een psychiater-coach nieuwe mogelijkheden.

Karlijn Cobelens executive coaching vrouw psychiater
M

ijn coaching is gericht op hoogopgeleide vrouwen die functioneren in de top van het bedrijfsleven. De dames waar veel andere vrouwen tegenop kijken, omdat ze zich zo goed staande houden, privé en in hun vakgebied. Hoe succesvol je ook bent als vrouw, er zijn altijd momenten van onzekerheid.

Dat heeft iedereen, maar soms zit die onzekerheid – in de vorm van angsten, dwang, depressies of stemmingswisselingen – in de weg om nóg meer uit het professionele en persoonlijke leven te halen.

Als je dan wilt sparren met een professional over jouw opties, biedt een coachingstraject met de psychiater-coach uitkomst. Ook als je moeite hebt om samen te werken of om relaties vast te houden, komt zo’n traject met coaching van pas.

Want hoewel de aanleiding uniek is, is het doel vaak hetzelfde: controle krijgen over jouw situatie en weer kunnen varen op de onderstroom van vertrouwen. Pas als je dat gevoel terug hebt, ben je in staat om verder te gaan en weer van je succes te genieten.

Waarom ik me specifiek richt op de coaching van vrouwen? Ik ben zelf vrouw, medisch specialist, ik heb een gezin dat op volle toeren draait en ik geniet van mijn leven. De zoektocht naar de balans tussen werk en privé is en blijft natuurlijk wel een hele uitdaging. En juist die positieve energie die vrouwen kunnen ervaren terwijl ze alle ballen in de lucht houden, inspireert mij. Ik denk dus graag met je mee!

Karlijn Cobelens executive coaching vrouw psychiater
Van psychiater tot coach

Ik werk dagelijks als psychiater, maar coaching is voor mij net zo’n belangrijke tak van sport. Een hele andere, zo lijkt het op het eerste gezicht. Maar niets is minder waar: coaching heeft meer raakvlakken met psychiatrie dan je denkt.

Psychiaters zijn dokters en zijn gespecialiseerd in observeren, analyseren en consulteren. Daarom weten we waarom mensen doen zoals ze doen, wat er achter bepaalde keuzes zit. Precies waar je in een coachingstraject mee aan de slag gaat.

Bovendien ben ik heel goed in staat om aan je uit te leggen wat er speelt. Dat geeft duidelijkheid en inzicht. Kijk, zo is de stap toch ineens een stuk kleiner.

Werken aan jouw geluk is een goede investering

We ontmoeten allemaal emotionele worstelingen, en zelfs topatleten werken samen met coaches en therapeuten om ervoor te zorgen dat hun mentale spel net zo sterk is als hun fysieke strijd. Hoe dan ook, als je een stap durft te zetten ben je dapperder dan diegenen die ervoor kiezen om in een moeilijke situatie te wachten tot de storm overwaait.

Mijn klanten kiezen er voor om met mij te werken, omdat ik de specialistische opleiding en ervaring heb om fijngevoelig de blokkades opzij te drukken en tastbare resultaten te creëren. Deze zorgvuldige afstemming waarmee ik samen met jou kan kijken naar signalen van onderliggende processen kan bevestigend en ook geruststellend zijn. Zelfs een kort traject kan nét het verschil maken.

Wat levert het jou op?

Je investeert niet zomaar in een coachingstraject. Dus gaan we aan de slag om jou de controle over je situatie terug te geven. Samen maken we het probleem bespreekbaar in een coachend gesprek. Mijn ervaring ervaar je in de consulterende functie.

Ik objectiveer je vraagstuk, geef je inzicht in de mogelijke oplossingen en de weg daarnaartoe, inspireer je om verder te gaan en adviseer over de vervolgstappen.

De opbrengsten? Persoonlijke én professionele groei, inzicht in verbeterpunten en een helder plan om verder te gaan. En natuurlijk het positieve gevoel dat je weer zelf stappen kunt gaan zetten.

Wat maakt mijn werk zo bijzonder?

Als coach verricht ik geen diagnostiek en is er geen sprake van behandeling zoals je bij een psychiater-patiëntrelatie verwacht. Wel sta ik je in een beperkt aantal sessies bij als je je afvraagt of er sprake is van een probleem, zoals een depressie, angststoornis of dwangklachten. Als coach kan ik specifieke signalen van onderliggende problemen herkennen. En juist dat geeft meerwaarde aan een coachingstraject.

Als ik merk dat jouw situatie vraagt om een specialistische psychiatrische of psychologische behandeling, dan help ik je in de weg daar naartoe. Sommige vrouwen vinden het namelijk moeilijk om de stap naar de juiste professionele zorg voor zichzelf in te zetten en hebben daar uitleg en steun bij nodig. Een vrouw met een stevig karakter stapt nou eenmaal niet zomaar binnen bij een grote GGZ maar kiest haar coach zorgvuldig uit.

Maar het kan ook goed zijn dat we na 5 gesprekken besluiten dat je weer goed in je vel zit en in staat bent om te genieten van je succes.

Jouw investering

Een coachingstraject duurt meestal 3 tot 5 gesprekken. We onderzoeken het probleem, gaan pragmatisch aan de slag en zetten de grote lijnen uit waarna je zelf weer de regie kunt nemen. Als we elkaar eenmaal kennen kun je besluiten om het traject verder te verdiepen en met gepaste regelmaat vaker af te stemmen. Een gesprek duurt 1,5 uur. We spreken af op een locatie bij jou in de buurt, dat kan bijvoorbeeld bij je thuis of op kantoor zijn.

Ik heb geen contract met zorgverzekeraars, het betreft immers geen psychiater-patiëntcontact. En ja, het feit dat ik geen psychiatrische behandeling geef en niet via zorgverzekeraars werk heeft een financieel nadeel, maar het heeft ook een voordeel:

PRIVACY.
Alles wat we bespreken, blijft tussen ons. Geen notities, geen onnodige dossiers.

In een kennismakend gesprek gaan we na of mijn ervaring en werkwijze aansluiten bij jouw vraag en jouw karakter. En als er geen ‘match’ is, adviseer ik je over andere mogelijkheden. Ik vind het belangrijk dat jij het gevoel hebt dat je de juiste stappen zet!

Voor informatie over de kosten kun je contact met me opnemen.

Coaching plus coaching

Het kan voorkomen dat je al een coachingstraject elders volgt, maar dat je behoefte hebt aan een toetsingsgesprek over specifieke delen van jouw situatie. Als coach met een achtergrond als psychiater geef ik je graag nieuwe inzichten. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Karlijn Cobelens executive coaching vrouw psychiater

Heb je nog vragen over het coachingstraject of wil je graag een afspraak maken? Neem dan contact met me op.

Bel, SMS of WhatsApp naar 06-51651101

Stuur een e-mail naar coach@karlijncobelens.nl

Of vul het contactformulier in.